Свързани текстове: КПКОНПИ се отказа от иск за близо 200 млн.

...
Свързани текстове: КПКОНПИ се отказа от иск за близо 200 млн.
Коментари Харесай

Гешев: От американското посолство искаха да се реши съдебно дело в полза на Иво Прокопиев

Свързани текстове: КПКОНПИ се отхвърли от иск за близо 200 млн. лева против сем. Прокопиеви

Иван Гешев заяви, че до момента в който е бил основен прокурор, хора от американското посолство са пристигнали на среща с него и са поискали да се намеси в интерес на Иво Прокопиев по негово дело в Специализирания съд. Бившият държавен обвинител направи коментара във връзка страха на българските политици от Съединени американски щати, с цел да не попаднат в листата на глобените по закона „ Магнитски “.

Иво Прокопиев е съсобственик на медийната група, издаваща „ Дневник “ и „ Капитал “. Той е съосновател и на „ Афа финанс холдинг “. Групата се занимава с финансови услуги и планове, свързани с възобновима сила.

„ От посолството желаеха да се реши проблем на Прокопиев. Приключи безславно, тъй като им споделих, че няма по какъв начин да стане. Разговорът беше за избрани дейности в хода на досъдебното произвеждане, което беше на първа инстанция “, каза бившият основен прокурор в YouTube канала на Ивелин Николов. Гешев обаясни, че няма право да прави това съгласно бългрската конституция.

„ Ние сме си отговорни, като сме се навели наявсякъде. Не са отговорни те, ние сме си отговорни, че не пазиме интереса си. Пускаме украинско зърно, с цел да банкрутират нашите хора. Даваме БТР-и (на Украйна), които можем за 100 милиона да оправим, само че даваме 5 милиарда лв. за други морално остарели „, съобщи Гешев, визирайки договорката за американските „ Страйкър “-и сред МО и Съединени американски щати. „ Не са винивни американците, нашите ръководещи са продажници “, сподели някогашният основен прокурор.

Гешев заяви, че е засичал притежателите на Нова тв в кабинета на Борисов.

„ Не ме канят в Българска национална телевизия, Нова и бТВ, тъй като има цензура. В стаята му в Бояна съм виждал един от крайните притежатели на тази медия. Един българин и един сърбин “, сподели Гешев.

„ Бойко Борисов още от началото знаеше, че съм тяхна неточност. Стигнахме до такава степен, че откакто изтече информация, че против него ще се подхващат дейности, той изпревари обстановката. Целта беше с изключение на да бъда махнат, недосегаемият основен прокурор съгласно корифея Христо Иванов, да се покаже мощ и да се подейства смразяващо на цялата правосъдна система. Щом можеш да махнеш основния прокурор нелегално за 6 дни, какво вършат съдиите, прокурорите и следователите?! Мълчат, тъй като имат фамилии “, сподели Гешев.

„ Видяхте ли, че прекратиха делото за двойното поданство на Кирил Петков? Това беше част от повода да бъда отхвърлен “, съобщи някогашният основен прокурор.

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР